torsdag 25. august 2016

VM i forkjølelse. Hva nå?

Vi skriver fjerde uka i august, den samme uka som jeg tok rennafart inn i fjerde uke med forkjølelse. Jeg våknet med sår hals på siste dag av turen over Hardangervidda. Det gikk greit å løpe den siste etappen Krossobanen, men i det vi var nede i Rjukan eksploderte bakteriefloraen i halsen min. Og siden har jeg vært syk. Jeg kan kun huske én gang tidligere i mitt 28 år lange liv at jeg har snørret like mye som jeg har gjort de siste tre, nesten fire ukene.

Men så lærer jeg heller aldri. For det er ikke sånn at jeg har holdt meg helt i ro. De gangene jeg har kjent at forkjølelsen har gått over i slimstadiet har jeg tenkt at sykdommen synger på siste vers, og jeg har begynt å trene. Altfor tidlig, selvfølgelig. Kjørte på med hufseintervall forrige tirsdag og holdt fram med treninga til og med torsdag. Søndag fikk jeg en ny smell, og siden har jeg knapt rørt på meg. Og la meg si én ting: JEG HOLDER PÅ Å BLI GAL.

Av to grunner:
1. Som sagt, jeg får ikke rørt på meg (les: trene)
2. Jeg skulle jo liksom perse på 5km, 10km, 21km og 42km i høst

Første forsøk på 10km pers kommer allerede 3. september. Jeg har pleid å bruke SKI-løpet som oppkjøring til Oslo Maraton. De to gangene jeg har løpt SKI-løpet har jeg persa, og to uker etterpå har jeg persa på halvmaraton i Oslo. Jeg merker at jeg kommer til å slite med å holde tradisjonen i hevd, og jeg prøver ikke å la meg stresse av det. Derfor ser jeg omtrent sånn her ut om dagen:


Jeg har innsett at jeg antakelig må roe løken og vurderer å spare perseforsøket på halvmaraton til 2017. Ja, jeg vet det. Det er pysete. Men hallo, å skulle perse på alt fra 5km til ultra fra juni til oktober er vel ikke bare å ta seg vann over hodet. Vi snakker hele Oslofjorden, eller? I hvert fall hvis man planlegger å bli slått ut en hel måned med sykdom.

Jeg er derfor tilbøyelig til å endre høstprogrammet mitt, men én ting er i hvert fall sikkert. Jeg skal prøve litt mer enn jeg har pleid (les: ett løp ekstra) for å ta sub 40 på mila. Herregudtenkomdetikkegår.Terminlista for høsten ser altså slik ut (gitt at jeg slutter å være syk snart):

3. 9.: SKI-løpet 10km - her er ikke pers målet, her er målet å overleve
4. 9.: Drammensmaraton 5 km - dette er et veldig stort kanskje
17.9.: Oslo maraton - hel eller halv?
15.10.: Furumomila 10 km - perseforsøk
22.10.: Hytteplanmila - vinn eller forsvinn 
6.11.: New York Marathon - gøy ass!
21.11.: Bislett 6-timers?

Så får vi se da, om det blir noe Follotrim og andre småløp innimellom. Da tenker jeg spesielt på i perioden mellom Oslo Maraton og Furumomila. Men før den tid har jeg mer enn nok med å se sånn her ut mens jeg håper ikke resten av løpssesongen går i vasken:


Bli med meg på løp, da vel, så slipper jeg å være dritnervøs alene.

14 kommentarer:

 1. Tålamod... Inte lätt och man blir på så dåligt humör när man inte kan träna. Extra jobbigt för dig som har så diger tävlingskalender. Jag har ju svårt att bestämma mig för ETT lopp - 10 eller 21 km i oktober :/ Brukar springa Lidingöloppet 30km men inte i år. Kanske nåt för dig att komplettera med i slutet på september? Du saknar ju en distans mellan halv- och helmarathon.
  Vad kul att springa NY marathon. Brorsan har gjort det en gång och den dag jag blir lyxpensionär ska jag åka världen runt och springa de populäraste marathonloppen och åka tutti Ski Classics samt Worldloppet-loppen.
  Är Bislett 6-timmars utomhus?
  Krya på dig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Da synes jeg du skal løpe både 10 og 21 km i oktober (så lenge de ikke går på samme dag) 😊 Jeg har faktisk tenkt litt på Lidingöloppet men trodde kanskje det allerede hadde vært. Jeg får vel vurdere det, da!

   Om pensjonistplanene går i hop høres det ut som om du kommer til å få en rimelig bra pensjonisttilværelse. Høres absolutt ikke feil ut.

   Bislett 6-timers er dessverre innendørs på banen som går under tribunene. Runden er vel rett i underkant av 550m, så det er nok hardt mentalt. Vurderer du å løpe?

   Slett
 2. Loppen är 2 och 8 oktober men någon av helgerna ska vi upp till vänner i Värmland så jag får bestämma mig för ett. Lutar år 10km för jag har inte sprungit distansen sen 2012. En extra halvmara kan jag ta till våren inför Göteborgsvarvet.
  Lidingöloppet är väldigt fint. Man ska komma ihåg att andra halvan är tuffare. Helst ska planen vara transport fram till 15km och sen börjar loppet. Fast ni norrmän är ju vana vid backar 😉
  Bislett 6-timmars på varvbana låter lite tråkigt. Hellre fjällmiljö eller Vasaloppsspåret. Sen är det helgen i närheten av bröllopsdagen så det är svårförhandlat.

  SvarSlett
  Svar
  1. Da skjønner jeg det kan bli vanskelig å gjennomføre begge, ja :) Jeg er vel kanskje den eneste som driver med langrenn som ikke liker motbakker, men må innrømme at Lidingöloppet frister litt for det. Hadde første joggetur på 13 dager i dag, og det er et godt stykke til formen, så jeg får se det an.

   Enig i at Bislett 6-timers høres veldig tråkig ut. Det må være utrolig kjedelig. Men også utrolig gøy å se hvor langt man kan komme. Men så klart, det er vel vanskelig å stille opp mot bryllupshelg-kortet (uten at jeg vet noe om det).

   Slett
 3. Gott att du är tillbaka i matchen! Nåt perslopp lär du få till i höst. Ett bra sätt är att debutera på Lidingöloppet 😉
  Jag satsar på 10km 2 okt, men har insett att om jag ska seeda upp mig till led 1 på Göteborgsvarvet måste jag göra 37 min, pers med 1,5 min... Har inte sprungit så fort sen jag var 16 år. Bara att bita ihop och köra intervaller "en masse" i en månad.
  Har du anmält dig till Ultravasan än?

  SvarSlett
  Svar
  1. Men så har du gått ned 100 sekunder på mila, så da skal du ser det går bra :-)

   Ultravasan er jo aaaltfor langt. Om det blir noe Ultravasa spørs det om jeg ikke bare kjøper på blocket eller noe. Altfor tidlig å bestemme seg ennå. Eller, egentlig ikke.

   Slett
 4. Ikke stemning med Hardangervidda marathon i helgen, eller Trollheimen neste helg da eller? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. for, ikke med.

   Slett
  2. Hei!

   Jeg har vært inne på tanken om Hardangervidda maraton, men med kun én løpetur i beina på 14 dager (per dags dato) og fire uker med snørr spørs det om ti km er mer enn nok ;-)

   Trollheimen, tja. Mye oppover, antar jeg? Er ikke så glad i motbakker. Det går så sakte. Skal du løpe?

   Slett
  3. Har veldig lyst til en av de, men er litt kjedelig å dra alene så jobber iherdig med motivering av bekjente :) Så forøvrig utrolig gøy ut over hardangervidda. Har gjort lignende turer før, men har vidda tilgode enda :)

   Slett
  4. Oi, så gøy! Hardangervidda var veldig fin, anbefaler det! Hvor har du løpt før? Trenger inspirasjon til nye turer 😀

   Håper du får med deg noen på løp enten i Trollheimen eller Hardangervidda eller kanskje begge!

   Slett
 5. Ingen större risk att det blir fullt. Ja, jag väntar... 😉

  Vad beträffar milen så har jag en tuff månad framför mig.

  SvarSlett