torsdag 26. januar 2017

Livstegn

På tide med et lite livstegn, eller?

Ulempen med å blogge så sjelden som jeg gjør er at det blir vanskelig å ta opp tråden. Hvor skal jeg starte? I jula? Nyttår? I dag?

Skal forsøke å fatte meg i korthet:

Jeg fikk trent sjukt bra i jula.

Litt mer utfyllende:
Flyttet inn på hytta i romjula og kjørte på med enten to økter dagen eller én lang tur. Det ble intervaller og rolige økter, og jeg klarte heller ikke denne gang å holde meg unna lapskausøktene. Her er det spesielt to økter som skiller seg ut. Den ene økta var en skøyteøkt i solnedgangen. Himmelen var ildrød, og i det jeg skøytet opp på høyden mellom Hitfjell og Kriksfjell klarte jeg ikke lenger å holde igjen. Jeg fikk et øyeblikk av lykke midt i mellomgulvet og kjørte på resten av økta selv om kroppen begynte å bli bra mør etter mange lange dager på ski. Jeg var i ekstase.

Den andre økta som skilte seg ut var julas lengste tur. 70 kilometer på kryss og tvers i Øyer, på Nordseter og Sjusjøen. Null vind og et fjell som badet i pastellfarger. Med sekken på ryggen stoppet jeg på Sjusjøen for å handle middag etter 50 km. Med fisk, grønnsaker og solo i sekken, kviknet lapskausdronninga til live, og de siste 20 kilometerne var som å hoppe uanstrengt fra pastellsky til pastellsky.

Til slutt endte juleferien på 305 km og 26 timer, hvorav 241 km var på ski, mens de resterende 64 km var til fots.

En av grunnene til at jeg kjørte såpass hardt (til meg å være) i jula var fordi jeg var invitert i bryllup i Australia på nyåret. Dermed skulle ullstilongs og kulde byttes ut med bikini og sol i to uker. På vei til Australia hadde jeg to dager i Jakarta der jeg sørget for å kjøre noen harde mølleøkter før jeg igjen skulle sette meg på flyet. I Australia var målet vedlikehold, men jeg klarte også å presse inn et intervall innimellom de rolige øktene i 35 grader og bryllup og catch-up med gamle venner.

Første dag tilbake på norsk jord kjørte jeg til Sørkedalen og dro på med stakeintervaller opp til Heggelivann helt omtåka og jetlagget i huet. Usikker på hvor lurt det var, men det var i det minste deilig. To dager seinere ble det enda en intervalløkt i Sørkedalen på tirsdag, og nå har jeg nettopp kommet hjem etter en rolig økt, igjen i Sørkedalen.

I morgen bærer det på hytta med en håndfull kolleger, og jeg har tenkt å bruke et par av dem som hare, samt lure til meg et og annet triks. På tross av en god tidligvinter med mye mer skigåing enn i fjor, virker diagonalgangen min enda mer ubrukelig i år enn tidligere. Kanskje er det bare alle andre som har blitt bedre mens jeg står på stedet hvil. Hvem vet?

Videre er planen å fortsette å holde trykket igjennom neste uke som kulminerer i Stenfjellrunden. Deretter er planen å slippe opp før Cortina-Toblach står på planen 11. februar. Deretter er det bare to ledige helger før Vasaloppet braker løs 5. mars.

Herregud, nå ble jeg stressa. Det er jo altfor kort til. Må finne meg et renn 18. eller 19. februar, ser jeg.

Hjælp.

7 kommentarer:

  1. Så du lever? Har de inte uppfunnit Internet down under? 😉 NM 10km klassisk med Bjørgen & co är om en vecka så vad gör du då i Australien?! Dessutom slipper du ju Johaug i år. Nejdå, Aussie är great. Jag kan ibland drömma om att emigrera dit, bo utanför Melbourne och åka skidor uppe i bergen om vintrarna. Måste varit roligt med bröllop, sol och bad och inte minst gamla kompisar?
    Imponerande träningsmängd i julas. Jag fick bara in 70km i Hafjell när vi var där, var snorig och fick bihåleinflammation men det var fantastiskt fint och gott med snö i Øyer. Upplevde ett par magiska turer med soluppgång/-nedgång.
    Toblach-Cortina har jag sneglat på ett par år, men det är ont om snö härnere så vi får hoppas på en rejäl "dump" de närmsta veckorna. Marcialonga är nerkortat till 57km.
    Låter bra att det är snö i Oslo för jag har lurat på Grenaderen. Där har du ett tips för 18 feb. Fast jag har hört att det är en del diagonalning i Nordmarka...
    Hilsen fra Trentino 🇮🇹

    SvarSlett
    Svar
    1. Så du gikk Marcialonga? Hvordan gikk det? Streamet det på telefonen fra hytta. Så veldig fint ut til tross for lite snø!

      Det var helt fantastisk med en tur til Australia og gjensyn med gamle venner. Ble overrasket (og litt skremt?) over hvor deilig jeg synes det var å få et avbrekk fra vinteren. Føler jeg er litt bakpå med skiformen som følge av det, men fikk heldigvis noen mil i helga.

      Så kjedelig at du ble syk da du var på Hafjell. Det må ha vært skikkelig nedtur. Hadde i hvert fall blitt sykt skuffa selv.

      Grenaderen har dessverre aldri fristet, men du får ha masse lykke til om du går! Snødde litt i helga, så kanskje det snart er skiføre i hele marka :-)

      Slett
    2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

      Slett
    3. Jo, det är ett nedköp när man för en gångs skull har en halvmeter snö utanför hyttan. Sen är jag så otålig att jag åker ändå och så tar det en vecka extra att bli frisk. Att man aldrig lär sig... Tur att det gick att kompensera lite i backarna med telemark-skidorna 😉

      Marcialonga var super! Fantastiskt att de får ihop närmare sex mil bra spår när det är så lite natursnö. Vackra omgivningar, kanonväder, toppenpublik och massor av norrmän 😎 Eftersom jag varit otrogen i fyra år så fick jag starta i led 6. Hade inga större förväntningar med så begränsad träning innan men kom iväg i ett hyfsat tempo. Hamnade tillsammans med brorsan och vi körde på offensivt och plockade placeringar. Vid ca 20km klantade jag mig, fick lite obalans och satte staven lite långt ut och så blev den avkörd. Åkte ca 5km med en stav innan jag fick en ny och då var det en tung, svajig aluminiumstav med enkelstropp som hela tiden halkade av. Har träningsvärk i höger biceps efter den övningen. Racet dog lite med det, men jag tog mig i mål i blandat tempo. Det var ju en så fin dag. Bästa supporten fick jag precis innan slutbacken. Köade först ett par minuter till klistret men tröttnade och spände på skidorna igen. 50 meter upp i backen stod två goa gutter från Oslo Sportslager med röda vallaburkar i händerna. Frågade om det hade lite över till en svensk och medan den ena killen smetade på ett lager på skidorna hällde den andre Cola i munnen. Sicken service ass! 🇳🇴👍

      Tiden blev knappa 3.20 och det ger ju ingen utdelning som helst på seedning till Vasaloppet. Så istället för upp-och-ner-Grenaderen lutar det åt stakfest i Åkulla 19 feb. 15 varv på en 2,8km-slinga. Enda loppet jag har kört med "blanke ski" men då var jag inte alltför långt bort från att kvala in i led 2. Februari får bli en stak-bonanza-månad för att citera dig.

      Slett
    4. Det hørtes slitsomt ut, men det må også ha vært litt av en opplevelse! Jøss, Åkulla skimaraton høres moro ut. Litt langt å kjøre, men kanskje det er noe å vurdere!

      Slett
  2. Hurra, du blogger! Å, som jeg ønsker meg en hytte på Sjusjøen.. Veldig synd at Norge ikke har stabile vintre lenger. Skriv gjerne mer om treningen din og pepre nettet med skibilder!

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er veldig synd! Nå har endelig Oslo blitt hvit, men det er bløtt. Lov å håpe det er fint i marka, da :-)

      Veit, jeg må skjerpe meg. Må bli flinkere til både å ta bilder og å skrive om treningen. Lover å gjøre det snart!

      Slett