fredag 17. april 2015

Om sminke og sånt

Jeg har alltid lagt mye stolthet i ikke å bruke noe særlig sminke da det i hvert fall har tre fordeler:

1. Man bruker lite tid på badet om morgenen
2. Det er billig
3. Det er naturlig

Jeg bruker stort sett mascara hver dag, men siden jeg ikke gidder å kjøpe sminkefjerner er det ikke alltid jeg gidder å ta den av om kvelden, så da er det bare å klæsje på et nytt lag om morgenen. Ekstremt tidsbesparende. På vinteren kan det hende jeg smeller på et lag fuktighetskrem dersom huden er tørr. Men det er ikke snakk om at jeg har et arsenal av kremer som dagkrem, nattkrem, øyekrem, ansiktskrem, bodylotion, you name it. Jeg har en svær boks med Dove fuktighetskrem som jeg bruker uavhengig om det er i ansiktet, på hendene eller på leggene. Hvorfor har jeg akkurat Dove? Fordi jeg fikk den gratis. Krem er krem.

Litt på siden, men dette er ett av mine partytriks (i tillegg til å gå ned i bro, åpne vinflaske med sko og åpne ølflaske med A4-papir):
Men her om dagen satt jeg i en videokonferanse på jobb, og alle vi som satt i møtet ble vist på storskjerm. Helt til venstre i bildet så jeg et romvesen med en svær panne uten øyenbryn. Jeg har alltid visst at jeg har veldig blonde øyenbryn og tenkt at jeg kanskje skal gjøre noe med det, men det ødelegger min kampsak om å være 99% naturlig (minus mascara), så derfor har jeg latt det ligge. Inntil videokonferansedagen.

Etter jobb gikk jeg derfor inn på en sminkebutikk. Jeg ble fort spurt om jeg trengte hjelp, men sa nonchalant og sminkevant at nei, det trengte jeg ikke. Ellers takk.

Skjønte fort at jeg ikke kunne klare å finne fram mellom børster og penner og farger og fandens oldemor alene, og jeg følte meg passe mann (minus et par av gutta på Oslo vest) da jeg omsider krøp til korset:

Jeg: Unnskyld, jeg har tenkt til å kjøpe sånn penn til å farge brynene med. Duskjønnerjegharaldrihattfargepådemførmendetsisteårethardetliksomkommetpåhalvesåjegtenkerjegburdefargedemlittmenjegvetikkehvilkenfargejegburdevelge?
Jeg til meg selv: Herregud, Kaja. Du trenger ikke framstå som mer utilpass enn du allerede er. Play it cool.
Perfekt sparkla sminkedame i butikken: Du er jo blond, så du må ha en lys farge. Kanskje denne?
Jeg: Ja?
Perfekt sparkla sminkedame: Hvis du tar av deg brillene så skal jeg tegne litt på deg å se om det er riktig farge.

"Ta av deg brillene." Jeg følte meg som skolens største nerd. Hun stygge med reggis, vet du, som venninnene vil "gjøre pen."

Jeg tok av meg brillene og lot sminkedama slippe til. Det faktum at hun bøyde seg ned for å tegne på brynene mine, hjalp heller ikke på selvtilliten, og mine 160 centimeter føltes plutselig som 130 centimeter, inkludert en nyvunnet oppstoppernese og hvitløksånde. I tillegg til reggisen.

Perfekt sparkla sminkedame: Denne ser veldig naturlig ut på deg. Ta en titt i speilet.
Jeg til meg selv: Husk, play it cool.
Jeg: Ja, det ser veldig naturlig ut.
Jeg til meg selv: Jeg ser faen ikke forskjell.
Jeg: Tror jeg tar den, jeg.

Da jeg skulle betale følte jeg at jeg måtte unnskylde, eller begrunne hvorfor jeg ikke, i en alder av 27 år, aldri har farget brynene før.

Jeg: Sidenjegalltidharhattsåblondebrynharjegaldritrengtånappedemhellermenkanskjejegmåbegynnemeddetnåhehe.
Jeg til meg selv: Den siste der kunne du spart deg, Kaja. Unødvendig å si at du aldri har nappet brynene. Du er sikkert den eneste i butikken her som ikke gjør det. Nå framstår du i hvert fall som noob.
Perfekt sparkla sminkedame: Det er jo inn med litt bustete bryn nå, så det går nok bra.
Jeg: Heh-

Med feminin selvfølelse på bunn og en øynebrynpenn rikere kom jeg meg ut av sminkebutikken, glad for at det forhåpentligvis er lenge til jeg trenger å gå inn i en sminkebutikk igjen. Type neste gang jeg går tom for mascara.

Har så det holder en stund nå. Heldigvis.

Dersom noen vil sponse meg med mascara er det bare å si ifra. Jeg blir veldig glad hvis jeg slipper å gå inn i en sminkebutikk og føle meg som et utskudd av arten kvinne. Nå jobbes det nemlig med å gjenreise min feminine selvtillit, men av erfaring vet jeg det raser sammen så snart jeg er tom for sminke og må inn på en sminkebutikk igjen.

4 kommentarer:

 1. Du bestiller selvsagt mascara på nett. Mye billigere, og du slipper slike sminkedamer.

  Hilsen hun med svarte, unappede bryn, som vises kjempegodt.

  SvarSlett
 2. Åh, det er så deilig å høre at vi er flere som ikke napper. Deilig, deilig, deilig!
  En mannlig kollega (ikke homo) anbefalte meg å kjøpe fra www.feelunique.com. Spørs om det blir det om et halvt års tid.

  SvarSlett
 3. Jeg kjøper både fra Feelunique, strawberrynet, lookfantastic osv., uten skrupler! Jeg har så mye øyenbryn at hvis jeg først begynner å nappe vil det være en heldagsjobb. Dessuten, noen særpreg må man ha også (trøster meg selv litt).

  SvarSlett
 4. Det er nettopp det. Har tenkt tanken på å nappe, men slår det fort fra meg når jeg husker på at det vokser stubber ut igjen, og vedlikeholdsarbeid er jeg verken glad i eller god på. Ja til særpreg! Ikke bare er det trøst, det er sant. Vil ikke se ut som alle andre heller:)

  SvarSlett